Computerbriller: Undgå påvirkning af stråler fra skærmen

Computeren er blevet et effektivt redskab i skolen og på arbejdspladsen, og giver mange teknologiske fordele. Men den store brug af computere betyder også, at nogle mennesker sidder dagen lang foran en skærm. Og det er altså ikke sundt! Med coronabølgen har endnu flere endda været tvunget til at blive undervist online, hvilket kun har øget mængden af timer foran skærmen.

Nogle af de problemer der kan opstå, når øjet og hjernen udsættes for stråler fra skærmen dagen lang, er eksempelvis træthed, irriterede øjne, søvnbesvær, sløret syn, koncentrationsbesvær og øjensygdomme. Nogle af disse ting er ret alvorlige, og kan give voldsomme gener. Heldigvis findes der råd for, hvad man kan gøre for at undgå alle disse stråler fra computeren. Der er nemlig udviklet en lang række computerbriller af forskellig art, som sikrer, at øjet og hjernen ikke bliver påvirket af skærmens stråler.

Og nej man behøver ikke at bruge briller normalt for at få gavn af computerbriller. Disse briller er nogle, som kan hjælpe alle mennesker, der oplever problemer ved at sidde foran computeren i mange timer. Der findes forskellig typer af computerbriller, som har forskelligt fokus. Nogle mindsker stråling til øjet, mens andre omdanner strålingen, så hjernen ikke påvirkes negativt. I dette indlæg gennemgår vi nogle af de bedste computerbriller på markedet.

Helsebriller

Smarte helsebriller

Vi starter med helsebrillen, som er en af de simpleste former for beskyttelse mod stråler. Brillen er lavet af et uigennemsigtigt materiale med en masse små huller. Disse huller reducerer bredden af alle de lysstråler, som øjet udsættes for, hvilket hjælper øjet med at fokusere. Dette hjælper mange til at se bedre, og sørger for at man undgår øjentræthed og sløret syn. Helsebriller er en billig og effektiv måde at gøre noget godt for sine øjne. Kan bruges af både børn og voksne.

Computerbriller: Farve Spectrum Halv-felt

Halvfelts computerbriller

Disse halvfeltsbriller er lavet, så hvert brilleglas er delt op i to halvdele med forskellige farver. Dette betyder, at synsfeltet deles op i to dele, som udsættes for forskelligt farvespektrum. Brillen er designet, så den ene del aktiverer hjernen, mens den anden del har en afslappende effekt. På den måde stimuleres den ene hjernehalvdel, mens den anden afslappedes. Dette er effektivt, hvis man vil træne hjernen, da det kan hjælpe de to hjernehalvdele med at arbejde bedre sammen. Oplever man træthed eller koncentrationsbesvær kan disse halvfeltsbriller derfor hjælpe.

Computerbrille med Anti blåt filter

Computerbriller med anti blåt filter

Disse briller med anti-blåt filter er lavet for at blokere det blå digitale lys fra skærme. Vores døgnrytme bliver i høj grad styret af lyset fra solen. Men når vi udsættes for masser af lys fra skærme også, så påvirker det måden vores krop opfatter døgnrytmen på. Det kan derfor være utroligt gavnligt at få mindsket mængden af digitalt blåt lys, og kan hjælpe mod søvnbesvær, træthed og irritation i øjnene. Fås både i en udgave til børn og voksne.

Søvnbriller

Smarte søvnbriller

Disse briller kaldes for søvnbriller. De er egentlig ligesom anti-blåt filter brillerne, men blot med helt op til 98% blokering af blåt lys. Når kroppen udsættes for blåt lys, dæmpes produktion af hormonet melatonin, som fortæller kroppen at den skal sove. Mange kan derfor opleve søvnbesvær, når de udsættes for meget blåt lys fra en skærm. Med disse søvnbriller undgås dette, da der totalt er blokeret for blåt lys. Brillerne tages på 1,5-3 timer, før man går i seng.

Anti blåt filter, clip-on brille

Clip-on brille

Dette er blåt en anden udgave af anti-blåt filter briller. Her er det tale om clip-on. Det vil sige, at brillerne klikkes på et eksisterende par briller. På den måde kan man vippe anti blåt filter glassene ned eller op, som det passer en. Det kan være en smart løsning, hvis man i forvejen bruger briller. På den måde undgår man hele tiden at skulle skifte briller, når man vil blokere for det blå lys fra skærme.


Det var vores gennemgang. Vi håber, at indlægget kunne hjælpe.

Se også

Spar penge når du køber IT-udstyr

Boost dine resultater i skolen

Skriv et svar