Højtlæsning: Sjove bøger til læsning med dit barn

Halfdans ABC til højtlæsning

Højtlæsning i hjemmet er en sjov og lærerig måde at bruge tid med dit barn, og det er med til at udvikle barnets evne til at læse og forstå. Højtlæsning kan bruges til små børn, som endnu ikke kan læse, og som har brug for mange billeder. Men også til børn, som er ved at lære at læse i skolen, er det en god ide med fælleslæsning derhjemme. Så kan man eventuelt skiftes til at læse højt for hinanden. Det er en sjov måde at lave noget sammen på, og løbende kan man følge barnets udvikling indenfor læsning.

I dette indlæg har vi samlet et udvalg af bøger, som er perfekte til højtlæsning i hjemmet. Der er lidt for enhver smag og til lidt forskellige aldersgrupper. Fælles for dem alle er, at de er nemme at læse, og egner sig til højtlæsning. Mange af bøgerne handler om emner, som er målrettet til små børn og børn i de mindre klasser.

Den store snikke snakke bog

Til højtlæsning: Den store snikke snakke bog

Denne bog er lavet, som en hjælp til at udvikle børnenes ordforråd. Med flotte illustrationer og forslag til samtaler og leg, er bogen med til at styrke og udvikle barnets sproglige kompetencer. Bogen er egnet til højtlæsning for børn under 5 år.

Højtlæsning: Min dag i nulte

Bog om at starte i nulte

Denne bog beskriver, hvad det vil sige at starte i skole, og hvilke aktiviteter man kommer ud for. I bogen kan barnet genkende ting fra sin egen hverdag, hvilket kan lede til samtaler om barnets oplevelser. Bogen er lavet i samarbejde med Red Barnet og Mary-fonden, og er tiltænkt til børn i og omkring skolealderen.

Min store bog om følelser

Højtlæsning store bog om følelser

Denne bog er en interaktiv bog, hvor der sættes fokus på de mange forskellige følelser. Man følger Sofies følelser, og lærer dem at kende gennem øvelser og forklaringer. Bogen er meget rost, og er udviklet af en stress-ekspert. Den egner sig godt til højtlæsning, og er for børn op til 10-års alderen.

Højtlæsning: Godnathistorier for Rebelske Piger

Godnathistorier for rebelske piger

Denne bog indeholder 100 fortællinger om exceptionelle kvinder og deres historier. Bogen er lavet for at inspirere andre, og er blevet voldsomt populær bl.a. i USA. En perfekt bog, hvis man vil lære sit barn om de mange kvinder, som har påvirket deres tid.

Halfdans ABC, Jubilæumsudgave

Halfdans ABC til højtlæsning

Halfdans ABC er en af de største børnebogsklassikere gennem tiderne. Siden 1970’erne har bogen lært børn, hvor sjovt det er at lege med sproget og alfabetet. Denne jubilæumsudgave kommer i en stor og flot papudgave.

Højtlæsning: Pelle og Ronja, Oprydningsfesten

Oprydningsfesten med Pelle og Ronja

Dette er en bog med de populære Pelle og Ronja. Den handler om, hvor kedeligt eller sjovt det kan være at rydde op. Der er fine illustrationer i bogen, og den kan være god som en bog, hvor barnet begynder at læse lidt selv.

Det var vores gennemgang. Vi håber, at indlægget kunne give noget inspiration.

Se også disse indlæg

Bedste siddepuder til børn i skolen

Gymnastikpose: Sjove og anderledes gymnastikposer

Skriv et svar