Noter i Skolen: Sådan skriver du de bedste noter

Skriv noter i skolen

Når man går i skole, får man altid at vide, at det er en god ide at skrive noter. Og det er da helt sikkert også en fordel at have nogle gyldne notater, når man skal læse op til eksamen, løse opgaver selv eller bare prøve at forstå, hvad der egentlig blev sagt i timen eller til forelæsningen.

Men det kan være svært at få skabt en god notatteknik, så man kommer ind i en god vane med at få skrevet noter. Kender du til dette problem? Så er du kommet frem til det helt rigtige indlæg. For i dette indlæg kommer vi nemlig med råd og vejledning omkring det at skrive noter, og hvilke hjælpemidler der kan være vigtige at have.

Notatteknik: Alle er forskellige

En vigtig ting at bemærke, når det kommer til noteskrivning, er, at alle er forskellige, og har forskellige metoder, som virker bedst for dem.

Nogle har svært ved at lytte, mens de skrive noter, og har derfor brug for en nem og hurtig metode til at få skrevet det vigtigste ned. Andre glemmer hurtigt, hvad der er blevet sagt, og har brug for at få skrevet det meste detaljeret og omhyggeligt ned.

Og så er der mange andre, som har nogle andre behov og ønsker. Man må derfor selv teste, hvad der fungerer bedst for én selv. Så man får skabt den optimale notatteknik.

Men vi vil nu gennemgå nogle forskellige notatteknikker og komme med lidt råd og vejledning. Dette kan forhåbentligt give dig noget inspiration og gode ideer.

Skriv noter på computer

At skrive noter på computeren er den mest udbredte metode til at få skrevet notater. Det har den fordel, at det går hurtigt at skrive. Og så er det også nemt at samle sine noter online eller på computeren. Og man kan nemt skrive noter i et powerpoint eller lignende, som læreren eller forelæseren alligevel bruger.

Til gengæld er det svært at skrive noter, hvis man ikke bare skal skrive tekst. Er der f.eks. mange specialtegn og græske bogstaver, som man kender fra matematik eller fysik. Eller skal man tegne figurer eller lave andre skitser. Så kan det være en stor ulempe at skrive på computer.

Der er derfor nogle overvejelser, man bør gøre sig, før man satser alt på at skrive noter på computeren.

Computer med touchskærm

Dette problem kan dog undgås, hvis man har en computer med velfungerende touchskærm. På denne måde kan man, når man vil, skifte mellem at skrive på tastatur og skrive i hånden.

Dette er virkelig smart og effektivt. Og er en af de mest optimale måder at skrive noter på.

Hvis computeren også har kamera til at tage billeder, så kan man nemt tage billeder er tavlen også. Dette er virkelig en noget nær optimal løsning.

Du finder f.eks. en sådan computer nedenfor.

Microsoft Surface Pro

Computer til at skrive noter på

Denne handy studiecomputer kan med sin flipfunktion nemt flippe tastaturet væk, og dermed bruges som en tablet. Dette er effektivt og nemt, og er virkelig praktisk til at skrive noter. Touchskærmen fungerer rigtigt godt, og der er også kamera til at tage billeder. Alt i alt er det en virkelig fed og lækker studiecomputer, der har alt, hvad man skal bruge.

Du kan se et udvalg af computere med lignende egenskaber HER.

Du kan måske også være interesseret i produkter fra Refurb, som forhandler brugt IT i god kvalitet. Du finder deres udvalg af computere HER.

Noter i hånden

At skrive noter i hånden kan måske virke lidt gammeldags, men det kan også være en god og effektiv måde at få taget notater på. Og på nogle studier på universiteterne er det meget udbredt, hvis der f.eks. er mange specialtegn eller andre ting, som er svære at notere på en computer.

Hvis man foretrækker at lave opgaver i hånden, kan det også være en fordel at man har sine noter om emnet lige ved siden af. Så kan man både se sine notater om emnet, og hvordan teorien skal bruges i opgaver.

Dette kan man nemt gøre, når man skriver i hånden. Og det er nemt at lave tegninger, skitser mm. Til gengæld er det lidt langsommere at skrive ren tekst i hånden, end det er på en computer.

Udstyr til noter i hånden

Hvis man vælger at lave alle sine noter i hånden, så får man hurtigt brugt en masse papir og blyanter. Det er vigtigt, at man kan strukturere sine noter, så de er samlet pænt et sted, og er nemme at slå op i.

For det første er det vigtigt at have nogle notesblokke. Her er det et godt trick at købe mange blokke i et samlet køb. Det er væsentligt billigere, da man kan få mængderabat. Og så er det altid rart at have mange notesblokke. Så kan man f.eks. have en blok til hvert fag, eller man kan bare gemme til senere. Man skal i hvert fald nok få brug for blokke, når man skriver i hånden.

Det er også smart at kunne samle sine notater og diverse papirer og dokumenter. Derfor er det praktisk at have et ringbind, brevordner eller lignende. Du finder et udvalg HER.

Derudover er det selvfølgelig vigtigt at have skriveredskaberne i orden. Gode blyanter, et godt viskelæder og en effektiv blyantspidser bliver man nødt til at have.

Du kan finde disse ting i en samlet pakke til billige penge lige HER.

Har du brug for andre skriveredskaber, kan du se et stort udvalg HER.

Generelt om noter

Generelt bør du overveje, når du skriver dine noter, hvad der giver mening for dig. Og du bør overveje, hvad der er målet med dine noter.

Forstår du ting bedre, hvis du skriver dem ned? Så giver det god mening, at du nemt har mulighed for at tage noter, men det er måske ikke så væsentligt, at dine noter er organiserede og strukturerede.

Skal du have nogle vigtige notater til læseferien og eksamen? Jamen så skal du tænke over, at dine noter skal være nemme og overskuelige at læse. Og du skal sørge for at skrive alt det vigtigste fra timen ned på en pæn måde.

Man må prøve sig lidt frem, indtil man finder en teknik, som fungerer perfekt for én selv. Og der findes ikke nogen korrekt eller forkert måde at tage noter på. Vi lærer nemlig alle forskelligt, og har brug for forskellige ting.

Skriv et svar